Site logo

Så här fiskar du krabbor

Så här fiskar ni krabba från bryggan

Förberedelser inför krabbfiske

Börja med att hälla i vatten i hinken där du skall förvara krabborna. Låt aldrig krabborna få solsting, placera gärna hinken i skuggan så krabborna har det svalt. Finns ingen skuggig plats så ger lite tång i hinken också bra skugga.

Fäst ditt bete i klädnypan. Vill du agna med blåmusslor så finns de ofta bland tången vid bryggan. Fånga en blåmussla, knäck skalet med en sten och fäst mumsbiten i klädnypan.

Innan ni börjar fiska så måste ni bestämma om det är den med flest krabbor eller den som får den största krabban som är dagens vinnare. Reglerna kan inte skrivas i efterhand, för det kan störa husefriden i stugan.


Nu är det dags att fiska krabba

Släpp ner ditt bete till botten, gärna nära stenar, tångruskor och håligheter där krabborna gömmer sig. När en krabba nyper ett rejält tag i betet så drar du varsamt upp din fångst så inte betet lossnar eller krabban tappar taget. Du kan ta hjälp av en hov när krabban kommer upp mot ytan, speciellt om det är en större krabba.

Placera varsamt krabban i hinken, tänk på att krabbor har klor och kan nypas ganska hårt.

När du fiskat färdigt så släpper du tillbaka krabborna på samma plats där du fångat dem. Skall ni fiska länge så kan det vara bra att byta vatten eller släppa tillbaka krabborna efter ett tag så de inte blir för varm och far illa.

Vi rekommenderar att barn använder flytväst på bryggan vid er stuga och att vuxna alltid håller ett vakande öga. 

Kommentarer

  • Inga kommentarer än.
  • Lägg till en kommentar